2018 "Çağrışımlar" Mecra-İSTANBUL



2018 "Çağrışımlar" sergisinde bir çalışma ile yer aldım
Sergi basın duyurusundan:
72 kadın fotoğrafçı ve yazarı bir araya getiren“Çağrışımlar” sergisi, “Yürüdüğümüz her yolda, göz göze geldiğimiz her yüzde, selamlaştığımız her insanda, düşlediğimiz her hayalde ne arıyor olabiliriz?” sorusuyla yola çıkarak Mecra’da kapılarını  açtı.
“Kadınlık kavramıyla, kadın olmanın gerçeği arasındaki boşlukta biçimlenir gerçek öykümüz,” demişti Aslı Erdoğan. Gerçeğin olabildiğine saklandığı bu günlerde kendimizin bile izdüşümlerini göremez olduk. Gerçek öyküleri arayan, kendini bütünlemeye çalışan, sağaltmak için üreten kadınlar olarak; yürüdüğümüz her yolda, göz göze geldiğimiz her yüzde, selamlaştığımız her insanda, düşlediğimiz her hayalde ne arıyor olabiliriz?
Gerçek öykülerimiz bu boşlukta salınırken, 72 kadın bir araya geldik ve bu mecrada sergimizi kurduk. Bazılarımız fotoğraf çekti, bazılarımız bu fotoğrafların onlardaki yansımalarını yazdılar. Gösterilen fotoğrafların duygusunu, hikayesini içeriklerinden bağımsız olarak anlattılar.
Bu sergide gördükleriniz tamamen bizim gerçeklerimiz ve bizim kurguladıklarımızdır.
Sergi, 10 Mart Cumartesi günü Mecra’ da saat 19:00’da açıldı ve 23 Mart’a kadar sürdü.
mecra: Caferağa Mh. Dumlupınar Sk. No:5 Kadıköy/ İstanbul



Fotoğrafçılar: Arzu Filiz Güngör, Ayla Onat, Aylin Kızıl, Barbara Yoaf Karyo, Cansu Alkaya, Cansu Yıldıran, Çiğdem Namlı, Çiğdem Üçüncü, Damla Atak, Defne Sesin Okay, Desislava Şenay Martinova, Dilara Kızıldağ, Esra Özgüroğlu, Fatma Çelik, Figen Ekti, Gülnaz Bingöl, Gülşin Ketenci, Günseli Baki, Hale Güzin Kızılaslan, İlknur Can, Jivan Güner, Laleper Aytek, Meltem Ulusoy, Merve Seçkin, Nomi D’ozho Naaye, Özge Sebzeci, Sedef Özge, Semra Yeşil, Serpil Polat, Serra Akcan, Sezgi Abalı, Simru Hazal Civan, Sine Boran Art, Sinem Parlak, Şehlem Kaçar, Tuğçe Yaman.
Yazarlar: Aksu Bora, Aslı Aydınalp, Ayşe Yılmaz, Banu Uzpeder, Bingöl Elmas, Binnur Aloğlu, Denef Huvaj, Dilek Sever, Elif Gamze Bozo, Ezgi Polat, Fatma Taşlı Tunç, Feryal Saygılıgil, Gözde Orhan, Gülseren Yoleri, İlkay Yılmaz, Karin Karakaşlı, Leyla Alp, Leyla Toprak, Mehveş Evin, Melike Uzun, Mine Söğüt, Nilgün Şafak Şener, Nuray Sakarya, Nurcan Baysal, Özen Meral Uç, Özge Calafato, Pınar Öğünç, Roza Metina, Sema Kaygusuz, Sema Yakar, Sevda Turgut, Sevecen Tunç, Teodora Hacudi, Vildan Tüfekçioğlu, Yonca Güneş, Zeyno Esmeray.
https://www.catlakzemin.com/cagrisimlar-sergisinden-kadinlik-izdusumleri-cagrisimlar-sergisi-duzenleyicileri-ile-soylesi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder