Enerji'k Bakış Sergisindeki Kibritçi Kız

İFSAK ve İZOCAM'ın işbirliği ile ortaya çıkarılan çağrılı olarak katıldığım Enerji'k Bakış sergisinde aşağıdaki fotoğraf çalışmamla yer alıyorum.

Sergi “Enerji Verimliliği” temalı 100’den fazla fotoğraf ve o fotoğraflardan yola çıkarak yazılmış metinler ve karikatürler ile birlikte bu projeye özel hazırlanmış iki beste, bir kısa film ve bir animasyon filmden oluşuyor.

25 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında Barbaros Bulvarı üzerindeki İstanbul Modern Sanatlar Galerisi’nde başlayan yolculuğuna devam eden sergi  Ankara’da Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde (10 Ekim - 20 Ekim 2011), Adana Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde (28 Kasım-10 Aralık 2011) , İzmir'de Aphrodisias Sanat Merkezi’nde (17 Nisan-12 Mayıs 2012), İstanbul'da Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde (6-30 Haziran 2012) ve Bursa Kent Meydanı AVM’de (5 Eylül-14 Ekim 2012) açıldı.



'Enerji ve Verimlilik' üzerine düşünmem gerektiğinde, zihnim somut/gündelik anlamıyla enerjiyle değil de, Clarissa Pinkola Estés'in Kibritçi Kız masalına (bildiğimiz hikâyesine) insanların -özellikle de kadınların- güçlerini, hayâllerini, hayatlarını, farkına varmaksızın israf edişleri üzerinden bir yorum getirdiği 'Kurtlarla Koşan Kadınlar' kitabındaki Kibritçi Kız versiyonuyla meşgul olup durdu. Başta biraz tereddüt ettim açıkçası ama, neticede masalın içimde haftalara yayılıp süregiden ısrarı baskın çıktı.

Fotomodelim Demre Derebaşı'ya sabrı, çekim boyu enerjiyle ışıldayıp ışıldatan neşesi ve çalışmaya değerli katkıları için, değerli hocam prof.dr. Mehmet Bayhan'a sergi katalogunda ve sergide fotoğrafıma eşlik eden yazısı için minnettarım ve tabii bu içerikte bir sergiyi düşünüp örgütleyen emek veren herkese de teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder