Sergimiz 'Kimlik ve İtaat' 8 Mart'ta tekrar Çizgelikedi'de...

 
Çizgelikedi'de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü, 17 kadın fotoğrafçının Çizgelikedi Kadınlar Projesi-II kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalarıyla oluşturduğumuz “Kimlik ve İtaat” fotoğraf sergisiyle kutluyoruz.


Çizgelikedi Kadınlar Projesi-II
'Kimlik ve İtaat'
 

Fotoğraf Sergisi
8-26 Mart 2010 
Çizgelikedi Görsel Kültür Merkezi
Gürsel Aksel Bulvarı No:43/C Üçkuyular-İZMİR
T: (0232)247 1 247, 224 39 96




Kapanış Buluşması: 26 Mart Cuma, Saat: 18:00-21:00

Kimlik ve İtaat” fotoğraf sergisi, yolculuğunu tamamlıyor ve doğduğu yere geri dönüyor.  Çizgelikedi'nin çağrısı ile 2007 sonunda başlayan ve 2009 Mayıs'ına dek süren Çizgelikedi Kadınlar Projesi-2'nin atölye süreci sonucunda, farklı yaş, deneyim ve mesleklerden 17 kadın katılımcının ortaya koyduğu 32 fotoğraf çalışmasından oluşan sergi, çevre ilçeleri ziyaret ederek geçen ayların ardından, 8 Mart-26 Mart günleri arasında tekrar İzmir'de, Çizgelikedi Görsel Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.


Ursula K. Le Guin'in 'Mülksüzler' romanının itaat etmeyen/emir vermeyen/almayan kahramanları Anarreslilerden ilhamla, 'Gerçek yolculuk geri dönüştür' diyen Çizgelikedi; bu geri dönüş vesilesiyle, projeyi ve ele aldığı kavramları, geride kalan yıla ve yola bakarak bir kere daha odağına almayı istiyor.

Gezici olarak tasarlanan projenin izleyen aylar boyunca İzmir çevresindeki ilçeleri ziyaret ederek süregelen yolculuğu, projenin ilk olarak başladığı yer olan Çizgelikedi'de 8 Mart'ta tekrar izlenime sunulmasının ardından 26 Mart'ta, sergide yapıtları bulunan kadın fotoğrafçıların katılacağı bir sohbeti de kapsayan buluşma ile tamamlanmış olacak.

Kapanış buluşması, aynı zamanda bir doğumgünü ve anma: Çizgelikedi Kadınlar Projesi'nin katılımcılarından sevgili dostumuz, ablamız, fotoğrafçı Ülker Sokulluoğlu'nu, 76. doğumgününden sadece bir gün sonraki bu buluşmadaki yokluğunda sevgiyle, özlemle anacağız. Ülker abla, aylara yayılmış bu uzun atölye süreci boyunca gençlere taş çıkartan bir direnç ve coşkuyla içinde yeraldığı projemizin ilk olarak izleyici önüne çıktığı hafta rahatsızlanmış ve serginin yolculuğu tamamlanamadan, 22 Ocak 2010'da aramızdan ayrılmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder